لوگوی سایت مصطفی خوش خلق

مروری بر کتاب ماجرای فکر آوینی اثر وحید یامین پور

نگاهی مختصر به محتوای کتاب

کتاب ماجرای فکر آوینی را میتوان شرحی توضیحی درباره محتوای آثار و نوشته های شهید اهل قلم سید مرتضی آوینی به حساب آورد. کتابی که میتواند مقدمه ای برای مطالعه آثار مکتوب و کتاب های شهید آوینی باشد.

وحید یامین پور نویسنده کتاب ماجرای فکر آوینی سعی کرده است تا در نگارش کتاب با قرار گرفتن در دیدگاه و موضعی شبیه شهید آوینی به شرح و توضیح موضوعات مورد بحث وی بپردازد. وحید یامین پور با توضیح چگونگی موضع گیری جریان های فکری ایران در برابر جریان مدرنیته غربی در طی مواجهه ۱۵۰ سال اخیر، شهید آوینی را نماینده جریان فکری عقلانیت اسلامی می داند و از همین منظر در کتاب به شرح و توضیح مواضع نظری شهید آوینی در قبال مساله مدرنیته و مدرنیسم پرداخته است.

نویسنده در مقدمه توضیح داده است که بن مایه محتوای کتاب ماجرای فکر آوینی را درس گفتارهایی تشکیل داده است که نویسنده درباره مفاهیم و موضوعات موردبحث در مقالات شهید آوینی قبلا ارائه کرده است. در همین راستا نیز مطالب کتاب شامل موضوعاتی همچون موضوعات زیر است:

بررسی تحلیلی تاریخ غرب و تحولات آن، بررسی نقادانه ماهیت تفکر و فرهنگ غرب در دوران مدرن پس از رنسانس، بررسی مبانی سکولاریسم و علم جدید مدرن (ساینس)، نقد مفهوم توسعه و سبک زندگی مدرن، چرایی و چگونگی مبارزه نظری و معرفتی انقلاب اسلامی با فرهنگ و تمدن غرب و …

فهرست مطالب کتاب ماجرای فکر آوینی

فهرست مطالب کتاب ماجرای فکر آوینی

همان طور که در فهرست کتاب مشاهده می شود نویسنده در فصل دوم کتاب به مبانی حکمی و عرفانی تفکر شهید آوینی پرداخته است. خواننده می تواند با مطالعه این قسمت از کتاب، به صورت مختصر و مفید با مبانی دیدگاه معرفتی شهید آوینی که در واقع نمایانگر دیدگاه معرفتی اسلامی و امام خمینی نیز می باشد، آشنا شود.

میتوان گفت موضع اصلی تفکرات شهید آوینی نقد مبانی مدرنیته و غرب مدرن است. این نقادی با مبانی معرفتی دینی و اسلامی در مقالات تبیینی و انتقادی شهید آوینی قابل مشاهده است و وحید یامین پور نیز در این کتاب به خوبی به مرور چنین دیدگاهی پرداخته است. 

این مطلب تکمیل و بروزرسانی خواهد شد …

کتاب ماجرای فکرشهید آوینی